Маги Халваджиян засне филм със световни звезди

14 декември 2015, 09:37, Категория: LifeStyle добавена от Симона Каменова
 • Добави в Svejo

f3db739139799610878617740ca9043d.jpg

Български филмов проект събра международен екип за снимки в София. Филмът, който е хорър, е дело на компанията Оpen frames, част от Global Group - продуценти на хитовите предавания X Factor - Bulgaria, „Като две капки вода", „Господари на ефира" и др.

Продукцията е предназначена изцяло за чуждестранните пазари. Това е втори подобен проект на продуцентската компания, първият е високобюджетният сериал "Самодиви", който е за американския пазар, пише lifestyle.ibox.bg.

Двете ленти са част от стратегията на Global Group за разширяване на дейността и излизане на световния пазар.

Заглавието на продукцията е FADE - "Затъмнение", жанрът е хорър-драма. Филмът e първата стъпка и инвестиция в продукт, който е специфичен, насочен към тясна, но вярна аудитория.

Производството на филми с нисък бюджет е световна тенденция в хорър жанра, с фенове по целия свят.

За филма продуцентите поканиха най-голямата звезда на жанра - Робърт Инглънд. Това е човекът изиграл емблематичния зъл герой Фреди Крюгер в "Кошмари на Елм стрийт".

Актьорът - икона във филмите на ужасите, пристигна в София навръх Хелоуин. Въпреки страховитата си репутация, той очарова екипа с приятелско поведение и прекрасно чувство за хумор.

Освен в „Кошмарите" и Jason vs Freddy, Мистър Инглънд е участвал и в сериали като Criminal Minds ("Криминални уравнения"), Hawaii Five-0 ("Хавай 5.0"), Married with Children ("Женени с деца"). Той е гласът на Фреди Крюгер в "Семейство Симпсън".

Друг добре известен актьор, който прие поканата на българските продуценти, е американецът Джейсън Лондон. Зрителите го познават от филмите Dazed and Confused, Jason and the Argonauts ("Язон и Аргонавтите"), The Rage: Carrie 2, The Man in the Moon, The Hound of the Baskervilles ("Баскервилското куче") и др.

Той има роли и в редица сериали, част от които "Скандал", "Далас", Ghost Whisperer ("Шепот от отвъдното"), Grey's Anatomy ("Анатомията на Грей"), Criminal Minds ("Криминални уравнения"), CSI: Crime Scene Investigation ("От местопрестъплението").

Интернационалната компания се допълва от шотландец, италианци и, разбира се, българи. Режисьор е чилиецът Патрисио Валадерес, известен с филмите Hidden in the Woods (En las afueras de la ciudad), Toro Loco Sangriento, Curriculum и др.

Сценарният екип е не по-малко колоритен: Лорис Кърчи, Бари Кийтинг, Милан Конджевич. Родната артистична гилдия е представена от Диана Любенова, Атанас Сребрев, Лорина Камбурова и Никола Луканов.

Екип и артисти говореха помежду си на четири езика - български, английски, испански и италиански. Този факт никак не затрудни общуването.

И вместо историята за вавилонската кула, се получи чудесна комуникация между работещите в продукцията.

Или както обобщи Джейсън Лондон в своя фейсбук профил - „четири различни езика се говореха по време на снимките и при все това се разбирахме чудесно.

В повечето американски продукции тези дни, всички говорят английски и въпреки това комуникацията куца. Има какво да научим от България. Високо артистично ниво, талант и страст - те не са забравени тук!"

Снимките продължиха 3 седмици и приключиха преди дни. Към момента филмът e в пост-продукция. В него се нищи историята за американско ченге, което убива тинейджър, застрелял партньора пред него.

Полицаят напуска полицията и Ел Ей и идва на почивка във Варна, България, за да избяга от спомените си. Влюбва се и се жени за българката Ана, в ролята влиза Диана Любенова.

Не след дълго Брет Андерсън, в чийто образ влиза Джейсън Лондон, обаче остава сам с кошмарите си, след като съпругата му се самоубива.

За да опита да започне живота си отново, той приема работа в София. Задачата му е да охранява стара, забележителна с архитектурата си сграда в центъра на града.

Трябва да следи няколко монитора. Скоро в мазето на сградата започват да се случват странни неща.

Кошмарите на Брет ще се върнат по-силни и реалистични от всякога, защото празната къща крие тайна. Тя е портал, свързващ два свята - нашият и този на мъртвите.

Следващият проект нa Global Group отново е международна продукция, която ще се реализира в Куба, което е прецедент. Досега там не е сниман хорър

 • Facebook
 • Svejo
 • Любими.ком
 • Pipe.bg
 • Dao.bg
 • Ping.bg
 • Dobavi.com
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • TwitThis
 • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?