Румяна Бъчварова на нощна проверка в Слънчев бряг

28 август 2016, 07:58, Категория: Политика добавена от Симона Каменова
 • Добави в Svejo

31187766496fbed093f36eb8ce9f1097.jpg
Румяна Бъчварова се включи в обиколка на най-големия курортен комплекс заедно с директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.
В нощната ѝ визита, освен срещи и разговори с полицейски служители на дежурство по КПП-тата, се проведоха и проверки по увеселителни заведения и търговски обекти, съобщи пресцентърът на полицията в Бургас, пише vesti.bg.
Министър Бъчварова присъства и на разпределение на задачите и координиране на действията по съвместните проверки на служителите на НАП и вътрешното ведомство, предвидени да протекат малко след полунощ в курортния комплекс.
Тя определи подхода, приложен в "Слънчев бряг" през активния летен сезон, като много продуктивен и успешен.
Румяна Бъчварова обясни, че целта на посещението ѝ е да види как служителите от МВР работят на място, като на тази база се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост се оптимизират предприетите до момента действия.
По думите ѝ досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати. 
Увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани. Сега обаче хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни, което е и главната цел.
Румяна Бъчварова посочи, че иска да насърчи всички служители на реда да работят по досегашния начин, чийто резултат е повече от положителен и гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс в България – "Слънчев бряг".
Относно посещението си в Германия заедно с премиера Бойко Борисов,
министър Бъчварова заяви, че целта е представяне на българската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа.
По думите ѝ двамата с премиера са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика, която се одобрява и изпълнява от всички държави. 
"Това, което нашите партньори в Германия ни казаха е, че винаги са възприемали България, като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Ние продължаваме да се справяме, но отчитаме и рисковите фактори, които могат да усложнят ситуацията. Затова решихме и това, което направи премиерът с посещението си в Истанбул и с визитата в Германия, да обясним кои са рисковите фактори и да обясним колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и за започне да се изпълнява", заяви още вицепремиерът , подчертавайки, че това в момента е най-важното условие, за да се предотврати мигрантската криза в Европа.
Заявено е, че България трябва да бъде подкрепена в опазване на външната граница.
"Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори и от канцлера Меркел за подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция и на българските власти. Тя трябва да бъде и техническа, и подкрепа с човешки сили, и политическа, което е изключително важно. Това беше и същността на нашия разговор. Че тук не става въпрос само за определен брой автомобили, за определен брой офицери, става въпрос за една цялостна политика, която да бъде възприета от другите европейски държави, за да можем да се справим с това предизвикателство", добави още Румяна Бъчварова, предаде пресцентърът на МВР в Бургас. 

 • Facebook
 • Svejo
 • Любими.ком
 • Pipe.bg
 • Dao.bg
 • Ping.bg
 • Dobavi.com
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • TwitThis
 • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?