Марешки обяви, че е готов да управлява с БСП

20 март 2017, 10:18, Категория: Политика добавена от Симона Каменова
 • Добави в Svejo

181223ad9118b8efbe359b3bcc4aed6e.jpg

Бизнесменът Веселин Марешки заяви, че е готов да управлява с всички, в това число и БСП, ако влезе в парламента и ако програмите им съвпадат, пише offnews.bg.

„БСП са положили усилия да изравняват програмата си с нашата и всеки ден да повтарят това, което казваме ние, Корнелия Нинова сега повтаря за ограбените 10 милиарда лева от България, които ни казваме от миналата година“, каза Марешки пред Нова телевизия. „Ще подкрепяме само това правителство, което изпълнява трите ни точки. А трите ни основни точки са 1.80 лв. горивата, вместо 2.50 лв., жилища от 300 евро на квадрат за млади образовани семейства и. Без тези точки няма да дадем подкрепа на никой. Към днешна дата програмата на БСП е най-близка до тези три точки. Който изпъни програмата ни, вървим по нея. Ние виждаме нашата роля като коректив партиите да си изпълнят обещанията“, обясни още той и заяви, че „Воля“ е за създаване на силно, стабилно и дългосрочно правителство.

Марешки коментира и твърденията, че е лидер на две политически партии едновременно - "Национално движение за свобода и демокрация" и "Воля", с която се явява на предстоящите парламентарни избори. 

"Не е ясно какъв е статутът на "Национално движение за свобода и демокрация". Даже аз не знам и не мога да ви кажа. Не може да се каже дали тази партия съществува. Не ни дават да се явяваме на избори с нея. Не мога да кажа сега дори дали съм председател", коментира той. Марешки обаче е категоричен, че няма да бъде „прецакан“ на изборите по устав, а ще го „прецакат“ с фалшификация на изборите.

За честен изборен процес Марешки предлага държавни камери във всяка комисия пред урните и премахване на „всички тези хора“.

Председателят на „Воля“ коментира още, че отново ще е изненада за социолозите и ще взема на изборите 16-20% и няма да има едва 15 депутати, каквито са сега проучванията.

Лични кредити няма, има фирмени. Живее с 10-ина хиляди лева на месец, но постоянно прави дарения. Кара „Ауди“ и шофира сам. Никога не е имал охрана и се надява да не му се налага. Не обича да лъже, „само ако не му се ходи на разходка и е уморен“. Вярва в почтените качества. Честен е, но е избухлив. Плаче само от безсилие, когато иска да направи нещо, но не може. Смята се за успешен бизнесмен.

Най-голямата му грешка е, че е оставил некадърници да ни съсипят държавата и живота. Има готовност да продаде всичките си аптеки на държавата на минимална цена. За политиката Марешки казва, че дори с нея върви срещу личния си интерес.

За другите партии до една мисли: „Великите умове обсъждат идеи, средните събития, малките – хора. Смята, че управлението на България през последните години на всички политически партии е провал.

А нереалистично му е, че Обединените патриоти се обединяват „на шише ракия, за да излъжат хората и да вземат повече проценти“.

На рождения си ден - на 26-ти март (в деня на изборите) вярва, че ще чуе „хубави неща“.

 • Facebook
 • Svejo
 • Любими.ком
 • Pipe.bg
 • Dao.bg
 • Ping.bg
 • Dobavi.com
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • TwitThis
 • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?