Пригответе си коледен кейк

1 декември 2017, 10:52, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

74441908245feb327e23ae124a759d00.jpg

Продукти:

80 г чаени бисквити какао
70 гр. Сухар
150 мл. чарвено вино
100 гр. млечeн шоколад
8 яйца
220 гр. Захар
100 гр. Лешници
настъргана кора на 2 лимона (или 1 лимон и 1 портокал)
1 непълна лъжичка канела
1 к.л. счукани зърна карамфил
1 к.л. джинджифил
2 натурални шоколада за украсата
Приготвяне:

Бисквитите и сухарът се натрошават и се заливат с червеното вино, за да набъбнат. 
Шоколадът се настъргва на ситно.
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта. 
Когато побелеят, към тях се добавят напоените с вино бисквити и сухар, след това настърганият шоколад, лешниците (счукани не много на дребно), лимоновите кори и подправките, пише gotvetesmen.com.
Белтъците се бият на сняг със щипка сол и внимателно се добавят към горната смес. 
Квадратна или правоъгълна тавичка се покрива с хартия за печене (моята е 26 на 26 см.) и сместа се изсипва вътре. 
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна час и половина.
След като изстине, се разтопяват двата шоколада с малко прясно мляко и с тази глазура се залива кейкът. Отгоре се украсява по желание.
Още докато се пече, из кухнята се носят невероятни ухания. В къщи е много любим този сладкиш, дано да ви хареса и на вас .

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?