Орехов кейк с какао

11 декември 2017, 10:46, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

2e9ee2b69fc97aa2ff1314f9e21744ee.jpg

Необходими продукти
6 белтъка
80 г брашно
180 г кафява захар „Мусковадо“
120 г орехи
80 г черен шоколад „Своге“ (с 65% какао)
1 с. л. бадемов аперитив
1 с. л. захаросани портокалови корички
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
за гарниране:
300 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
50 г захар
какао за поръсва
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол, пише edna.bg. Добавя се захарта и се разбиват на сняг. 
Шоколадът се накълцва. Портокаловите корички се нарязват на дребно. 
Орехите се смилат. Разбитите белтъците се смесват с орехите, портокаловите корички и шоколада. 
Добавят се бадемовият аперитив, бакпулверът и брашното, и се разбърква внимателно. 
Тестото се изсипва във форма за торта с подвижно дъно (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия. 
Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – 30–40 минути. Охлажда се. 
Сметаната се разбива с кристалната и ваниловата захар, докато стане на сняг. 
Охладеният кейк се намазва със сметаната. 
Накрая се поръсва с какао.

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?