За захарното цвекло

13 декември 2017, 07:04, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

222e45fb9705701de64b0da33f56ae53.jpg

Захарно цвекло
• Захарното цвекло е двугодишно растение. В захарните заводи от захарното цвекло се получава сладката бяла захар - незаменима и лесно усвоима храна за всички. От нея се приготвят различни неща - бонбони, халви, локуми, шоколади и още десетки и десетки лакомства. Ценни са всички отпадъци, които се получават при преработката на цвеклото.

• Цвекловите резенки например, след като от тях се извлече захарта, са отличен фураж. От разтвора пък, който остава, след като захарта изкристализира (той се нарича меласа), се получават спирт, глицерин и други полезни продукти.

• Меласата се използва също за храна на селскостопанските животни, пише gotvetesmen.com. 

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?