Малки козуначени кифли

10 април 2018, 08:20, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

8aa88e2182032aae710fb42dc12ec5be.jpg

Продукти:

700г Брашно за козунак
20 г мая
250 г захар
1 щипка сол 
250 мл прясно мляко
5 яйца
125 г масло
За плънката:
300 г мармалад или локум
За намазване на тестото:
1 ч. л. олио 
За намазване на кифлите:
1 жълтък
1 с. л. прясно мляко
Приготвяне:

1. Разбъркайте маята с 1 ч. л. захар, солта, малко затоплено прясно мляко и брашно до получаване на гъста каша.
2. Разбийте яйцата с останалата захар, останалото мляко и маслото. Изчакайте маята да удвои обема си и я прибавете към яйчната смес. Започнете постепенно да прибавяте от брашното. Количеството на брашното може да бъде повече или по-малко от показаното в рецептата в зависимост от качеството на останалите продукти. Важно е да се получи меко тесто, което да не лепне по пръстите.
3. Готовото тесто намажете с олио, поставете го в голяма купа, завийте я с фолио и кърпа и оставете 1 час да втасва. След това го премесете отново и го разделете на топки с големината на портокал.
4. Върху набрашнен кухненски плот разточете топките на кори с дебелина около 5-8 мм. Разрежете ги радиално на 8 или 16 части в зависимост от желаната големина на кифличките, пише gotvetesmen.com.
5. В широкия край на получените триъгълници сложете мармалад, локум или друга плънка по избор, и навийте към върха.
6. Готовите козуначени кифлички наредете в намаслена тава, покрита с хартия за печене. Между кифлите оставете 2-3 см разстояние. 
7. По желание отгоре ги намажете с разбит с прясно мляко жълтък. Изпечете ги до зачервяване във фурна, загрята до 190-200 градуса.

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?