Какво си татуират жените

17 април 2018, 07:43, Категория: LifeStyle добавена от Симона Каменова
 • Добави в Svejo

67722d4209d055d154e9b171df225e55.jpg

Петя Евлогиева е художник аниматор, а в света на татуировките влиза преди десетина години, след като зарязва компютърните игри. Заедно с мъжа си Евгени (татуист от около 20 години) имат собствено студио и така готино им се развиват нещата, че в момента разполагат със свободни часове чак за май 2018 г. Създали са си близък клиентски кръг от хора, с които се харесват взаимно (между другото кожата на някои от тези хора вече е на свършване). Петя прави татуировки в анимационен и комиксов стил, а Евгени – в японски и традиционен. Двамата пътуват много, познават в детайли необикновения свят на татуировките, но зад стените на студиото си предпочитат да правят нещата по собствения си начин.

Какво си татуират жените? Ето версията на Петя.
Първата татуировка върху собственото ти тяло, Петя?

Преди 15-16 години, в зоната на бикините, за да е на скришно. Тогава така се започваше, защото все още не беше прието жените да се татуират свободно. Сега е различно – идват и директно започват на едро да си правят – крачоли, ръкави, вратове... Хората виждат, че тату изкуството е стигнало дотам, че наистина можеш да изразиш себе си чрез него, а не просто да си сложиш някакво знакче. Вече можеш да носиш истинска картина върху себе си, пише eva.bg.

Има ли някакви тенденции при женските татуировки в момента?

Ние не правим „тенденции“. Татуирането е може би най-интимното изкуство, защото една картина можеш да си я свалиш от стената, а татуировката остава завинаги. И затова ми е странно, че вместо да си татуираш нещо, в което са закодирани лично твои емоции, преживявания или желания, може да си татуираш някакъв мотив, който просто е модерен в момента и който обаче ще ти остане за цял живот. Трябва да си намериш твоя татуист, да харесваш неговия стил, защото всеки от нас си има специфичен стил, да си готов да му споделиш идеята си и да го оставиш той да я превъплъти в рисунка. Въпрос на доверие и на отношение. При нас контактът с клиента е много интимен.

Какво си татуират жените?

Една сериозна татуировка – ръкав например – се прави за около 30 часа, т.е. 10 пъти по 3 часа. За това време научаваш доста за този човек, за живота му, за вкусовете му. И съм се превърнала в абсолютен профайлър. Вече дори само по гласа, като се обадят, за да си запишат час, познавам горе-долу какъв е човекът и какво ще поиска. При мен са идвали и идват всякакви жени. Обикновено по-мащабните татуировки си ги правят по-зрелите жени, които вече са постигнали някакви неща в живота си и се чувстват по-сигурни и самоуверени. И са наясно, че като си надраскал „дъската“, не можеш да я изтриеш. Но така е и в живота. Носиш със себе си и хубавите неща, и глупостите, които си направил. Ето например клиентката ми Маги обича мед и си пожела татуировка момиченце, което яде мед. Това момиче е запален сноубордист и е луда по котките – и си направи котка върху сноуборд. Манеки Неко – усмихнатата котка с вдигната лапа, която сякаш те поздравява – е японски символ на щастие и по този начин някои искат да привлекат хубавите неща в живота си или да отбележат момент, в който се чувстват щастливи, да го запазят, да го задържат. Популярен мотив е и куклата Дарума, също много интересен японски символ, защото Дарума изпълнява желания. Тя е кукла без ръце и крака, с гъсти вежди и брада и обикновено е в червено. Татуираш си я без едно око, намисляйки си желание, и когато то се сбъдне, татуираш другото око. Аз също съм си татуирала кукла Дарума, но все още не съм й добавила окото. Много жени си татуират кучетата, децата, мъжете си, понякога родителите си. Рисувала съм цели семейства, но не като портрети, а свързани с някакви забавни истории.

 • Facebook
 • Svejo
 • Любими.ком
 • Pipe.bg
 • Dao.bg
 • Ping.bg
 • Dobavi.com
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • TwitThis
 • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?